Návrat do školských lavíc: Školský ruksak v hlavnej úlohe

15.9.2021
Návrat do školských lavíc: Školský ruksak v hlavnej úlohe

Prvé septembrové dni sú známe tým, že sú papiernictvá väčšinou preplnené rodičmi a ich školopovinnými deťmi a neraz je už väčšina zošitov, peračníkov a pier vypredaná. 

Ak sa chcete vyhnúť každoročným septembrovým nákupom v papiernictve, kde je hlava na hlave, môžete uprednostniť aj nákup školských pomôcok online, z pohodlia domova. Vyhnete sa tak stresu a zároveň budete mať väčší výber.

Aká by to bola školská výbava, bez poriadneho školského batohaTen je základom, na ktorom si aj deti vedia potrpieť. Na čo by ste sa pri kúpe nového školského batoha mali sústrediť?

  • Kvalita 

Predtým než sa rozhodnete kúpiť nový školský batoh len preto, že vyzerá pekne, uistite sa, že sa nerozpadne po dvoch týždňoch. Skontrolujte či pevne držia „ramená“ batohu, či fungujú zipsy...

Batohy majú spĺňať najmä praktickú funkciu, až potom tú estetickú. Vyberte pre svoje dieťa taký batoh, ktorý mu vydrží aj niekoľko rokov.

  • Dostatok úložného priestoru 

Deti nosia vo svojich ruksakoch aj iné veci než len zošity a učebnice. Zamerajte sa na to, aby mal ruksak dostatok úložného priestoru aj na desiatu, dáždnik a pár vecí navyše, ktoré dieťa bude potrebovať v škole. Veľkou výhodou je aj samostatný priestor na fľašu s vodou.

Platí zásada, že čím väčší batoh, tým lepšie. Nemusíte ho celý naplniť, ale keď bude potreba, vždy sa doň všetko vojde.

  • Cena 

Stáva sa to bežne. Školský batoh, ktorý sa páči vášmu dieťaťu kúpite v prvej predajni a až neskôr zistíte, že ho inde predávajú lacnejšie. September vie byť finančne náročnejším mesiacom, najmä ak máte viacero školopovinných detí. Skúste si preto porovnať ceny v rôznych obchodoch a až potom sa rozhodnite, kde si daný ruksak kúpite.

 Zdroj obrázku: Kamelevska Tetiana / Shutterstock.com

Ďalšie správy