Nemocnica v Bojniciach bude mať nové oddelenie intenzívnej medicíny

11.5.2022
Nemocnica v Bojniciach bude mať nové oddelenie intenzívnej medicíny
Bojnice

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach bude mať  nové oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Jeho  vybudovanie tam plánuje zabezpečiť Trenčiansky samosprávny kraj (TSK),  cez verejnú súťaž hľadá dodávateľa stavebných prác.

"Projekt rieši vybudovanie nového OAIM v bloku E na mieste súčasného  ortopedického oddelenia. Prestavba priestorov predpokladá vybudovanie  všetkých prevádzkových priestorov a príslušného zázemia oddelenia tak,  aby spĺňali požiadavky na priestory kladené hygienickými predpismi a  normami," konkretizoval TSK vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Cieľom je podľa neho vytvorenie siedmich samostatných lôžkových boxov a  dvoch izolačných miestností s filtrami a tiež zákrokovej miestnosti so  samostatným filtrom.

Náklady na stavebné práce odhadla krajská samospráva na 3.135.075,48  eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza súťaže  určila najnižšiu ponúknutú cenu.

Samostatné OAIM v podstate v nemocnici nie je, urobené bolo z chodieb a  izieb pri nich, spomenul pred časom predseda TSK Jaroslav Baška s tým,  že do vybudovania i vybavenia plánuje kraj investovať 5,2 milióna eur.

Ďalšie správy