Nemocnici v Bojniciach sa podarilo postupne zastabilizovať situáciu s výpadkom zdravotníckeho personálu.

9.11.2020
Nemocnici v Bojniciach sa podarilo postupne zastabilizovať situáciu s výpadkom zdravotníckeho personálu.
Bojnice koronavírus nemocnica Bojnice

Minulý týždeň v nemocnici potvrdili nový koronavírus viac ako siedmim desiatkam zamestnancov.

Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach sa podarilo  postupne zastabilizovať situáciu s výpadkom zdravotníckeho personálu.  Udialo sa tak po výzve, ktorú zverejnila uplynulý týždeň na svojej  stránke na sociálnej sieti a v médiách. Informovala o tom v pondelok vedúca referátu marketingu a recepcie bojnickej nemocnice  Adriana Mäsiarová.

"Počas víkendu sa nám ohlásilo viacero sestier, sanitárov,  praktických sestier a rádiologických laborantov, ktorí boli ochotní  vypomôcť naším unaveným zdravotníkom v neľahkom boji s pandémiou  ochorenia COVID-19," uviedla Mäsiarová. Počas pár dní nemocnica  podľa nej prijala osem zdravotníckych pracovníkov a v posledných dňoch  sa jej začali postupne vracať do pracovného pomeru aj zamestnanci, ktorí  boli práceneschopní, alebo boli doma pre ošetrovanie člena rodiny.

"Zároveň sme oslovili zástupcov Ministerstva zdravotníctva SR, ktorí  nám boli nápomocní pri vybavovaní prekladov vážnych pacientov do iných  zariadení. Následne sme požiadali o pomoc a spoluprácu aj zástupcov  miestnej štátnej správy, ktorí nám prisľúbili pomoc pri riešení tejto  neľahkej situácie," dodala Mäsiarová.

V bojnickej nemocnici bolo minulý týždeň hospitalizovaných približne 80  pacientov na reprofilizovaných lôžkach, nový koronavírus tam potvrdili  viac ako siedmim desiatkam zamestnancov, čo predstavuje viac ako 12  percent z celkového počtu zdravotníckych pracovníkov.

Ďalšie správy