Panelka pri Trenčíne je o krok bližšie k rekonštrukcii. Oprava bude stáť 26 miliónov eur

23.3.2021
Panelka pri Trenčíne je o krok bližšie k rekonštrukcii. Oprava bude stáť 26 miliónov eur

Súčasťou projektu bude aj oprava križovatiek s cestami druhej a tretej triedy, ako aj rekonštrukcia siedmich mostných objektov.

Zmluva o nenávratnom finančnom príspevku pre Slovenskú správu ciest  (SSC) na tzv. panelku pri Trenčíne vo výške takmer 26 miliónov eur je  podpísaná. Informoval o tom na sociálnej sieti minister dopravy Andrej  Doležal (nominant Sme rodina). "Panelka" alebo tiež cesta I/9 v úseku Chocholná - Mníchova Lehota je tak o krok bližšie k modernizácii.

"Hlavným cieľom je najmä odstránenie porušenej betónovej vozovky,  položenie nových asfaltových vrstiev, pričom pôvodný betón sa použije  ako podkladná vrstva," priblížil Doležal. Súčasťou projektu bude aj  oprava križovatiek s cestami druhej a tretej triedy, ako aj  rekonštrukcia siedmich mostných objektov. Projekt bude spolufinancovaný  zo zdrojov Európskej únie (EÚ).

AKTUALIZÁCIA:

S rekonštrukciou cesty pri Trenčíne začnú v druhej polovici roka

Doba realizácie projektu je podľa nej 20 mesiacov od odovzdania staveniska, mimo zimné obdobie.

S rekonštrukciou cesty 9/1 v úseku Chocholná-Velčice – Mníchova Lehota  v Trenčianskom okrese by sa malo začať najneskôr v druhej polovici tohto  roka.

V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných  prác. Dňa 24. februára 2021 bolo otváranie ponúk, nasledovať bude  vyhodnotenie. SSC eviduje, že v predmetnej veci bola podaná námietka,  momentálne čakáme na rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie,“ uviedla Karelová.  

Doba realizácie projektu je podľa nej 20 mesiacov od odovzdania  staveniska, mimo zimné obdobie. Rekonštrukcia cesty spočíva v odstránení  porušenej betónovej vozovky, nahradená bude polotuhou vozovkou so  živičným povrchom. Súčasťou projektu bude aj oprava križovatiek s  cestami druhej a tretej triedy. Cesta I/9 je v križovatkách doplnená o  prídavné pruhy pre odbočenie vľavo, pripájacie pruhy tak, aby bola  zabezpečená bezpečnosť a plynulosť dopravy. Súčasťou stavby bude aj  rekonštrukcia siedmich mostných objektov.

Minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina)  podpísal zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku z Operačného programu  Integrovaná infraštruktúra na projekt prijímateľa, ktorým je Slovenská  správa ciest. Schválená výška príspevku na rekonštrukciu tzv. "panelky"  je 25,94 milióna eur.



Ďalšie správy