Polícia odhalila v okrese Prievidza dvoch opitých taxikárov

15.6.2021
Polícia odhalila v okrese Prievidza dvoch opitých taxikárov

Ďalšieho vodiča jazdiaceho pod vplyvom alkoholu policajti  odhalili 13.  júna o 10:43 na ceste I/9 v Ráztočne, keď prekročil maximálnu povolenú  rýchlosť o 20 kilometrov za hodinu.

Prievidzskí  dopravní policajti počas víkendu odhalili až dvoch vodičov taxislužby,  ktorí v okrese Prievidza jazdili pod vplyvom alkoholu. Taxikárom  zadržali vodičské preukazy a zakázali ďalšiu jazdu. Informovala o tom v  utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

V prvom prípade išlo o 53-ročného taxikára, ktorý práve išiel do práce.  Vodiča Fabie zastavili a kontrolovali policajti 12. júna po 6:00 h na  ceste II/574 v Nitrianskom Rudne. "Pri cestnej kontrole sa podrobil  dychovej skúške s výsledkom merania 0,43 mg/l, čo predstavuje 0,90  promile alkoholu. Policajti mu ďalšiu jazdu zakázali a zadržali mu  vodičský preukaz," uviedla polícia.

Ďalšieho vodiča jazdiaceho pod vplyvom alkoholu policajti  odhalili 13.  júna o 10.43 h na ceste I/9 v Ráztočne, keď prekročil maximálnu povolenú  rýchlosť o 20 kilometrov za hodinu.

"Šesťdesiattriročný vodič taxislužby na vozidle Škoda Fabia sa pri  cestnej kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 0,24 mg/l,  čo predstavuje 0,50 promile alkoholu. Zarážajúce a veľmi nezodpovedné  je, že v tom čase viezol 15-ročnú zákazníčku," doplnila polícia s  tým, že aj v tomto prípade vodičovi policajti ďalšiu jazdu zakázali a na  mieste mu zadržali vodičský preukaz.

"Taxikári policajtom uviedli, že pili vo večerných hodinách a mysleli  si, že už nenafúkajú. Obaja si nejaké obdobie nezajazdia. V správnom  konaní na okresnom dopravnom inšpektoráte obom hrozí pokuta do 800 eur a  zákaz činnosti do troch rokov," dodala polícia.

Ďalšie správy