Použil šidlo, kameň i prak: Muža, ktorý ničil autá v Prievidzi po týždňoch chytili (foto)

27.3.2024
Použil šidlo, kameň i prak: Muža, ktorý ničil autá v Prievidzi po týždňoch chytili (foto)

Policajný vyšetrovateľ obvinil 40-ročného muža zo zločinu poškodzovania  cudzej veci. Muž ešte začiatkom marca zničil štyri vozidlá v Prievidzi.  Využil na to šidlo na šitie, prak, kameň a podpaľač. Trenčianska krajská  polícia o tom v stredu informovala na sociálnej sieti.

Prvé z vozidiel poškodil obvinený 2. marca približne o 1.30 h na parkovisku Urbánkovej ulici. "Na  Škode Superb prepichol šidlom na šitie všetky pneumatiky, následne  vystrelil z praku kameň do zadného okna vozidla, čím ho rozbil. Cez  vytvorený otvor vhodil do batožinového priestoru podpaľač, v dôsledku  čoho začalo auto horieť," opísali policajti. Od tohto vozidla podľa nich obhorel aj vedľa zaparkovaný Renault Megane.

"Obvinený následne prešiel na druhú stranu parkoviska, kde vystrelil z  praku kameň, ktorým rozbil zadné okno na Škode Fabia. Cez takto  vytvorený otvor vhodil do batožinového priestoru podpaľač a spôsobil tak  požiar auta," doplnili policajti. Muž sa podľa nich následne  presunul na parkovisko na Nedožerskej ceste, prakom rozbil zadné okno  tam zaparkovaného auta, ktoré tiež zapálil.

Svojím konaním majiteľom vozidiel spôsobil celkovú škodu vo výške 12.230 eur. "Polícia po mužovi pátrala niekoľko týždňov. S využitím osobnej a  miestnej znalosti sa ho podarilo stotožniť, zadržať a následne obviniť  zo spáchania predmetných skutkov. V prípade dokázania viny mu hrozí  trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodali policajti.

Ďalšie správy