Prievidza chce zrekonštruovať tréningové ihrisko pre futbalistov na Malonecpalskej ulici

2.10.2019
Prievidza chce zrekonštruovať tréningové ihrisko pre futbalistov na Malonecpalskej ulici

Samospráva Prievidze má záujem zabezpečiť revitalizáciu tréningového  ihriska pre futbalistov na Malonecpalskej ulici. Plochu využívajú na  športovanie deti i mládež a je v zlom stave. Financie na tento účel chce  radnica žiadať od Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Jej zámer  odobrili na svojom rokovaní tento týždeň mestskí poslanci.

 "Tento projekt rieši revitalizáciu pôvodného ihriska, ktoré sa  nachádza v areáli základnej školy. Jeho cieľom je zlepšenie podmienok  tréningového procesu detských a mládežníckych družstiev futbalového  klubu FC Baník Prievidza," priblížil vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

Prínosom je podľa neho vytvorenie nového trávnika, ktorý bude slúžiť  jednak klubu, ale aj žiakom základnej školy, materskej školy v rámci  futbalového projektu a širokej verejnosti.

Aktuálny stav trávnika možno podľa radnice označiť ako havarijný.  Hracia plocha je porastená neudržiavaným porastom trávnato-burinového  charakteru s nerovnomerným pokrytím plochy so značne zdevastovanou  plochou v okolí bránkovísk. Revitalizáciou trávnika po vytýčení fixných  bodov tak vznikne plne funkčné futbalové ihrisko. Projekt rieši aj  inštaláciu automatického závlahového systému.

Náklady na revitalizáciu ihriska predstavujú 34.385,12 eura. Od SFZ  bude mesto žiadať dotáciu vo výške 25.700 eur. Mesto sa bude na  financovaní podieľať sumou 8685,12 eura.

Zdroj: 24hod.sk

Ďalšie správy