SAD Prievidza musí žene zaplatiť vysoké odškodné, že si na autobusovej stanici zlomila ruku

19.10.2021
SAD Prievidza musí žene zaplatiť vysoké odškodné, že si na autobusovej stanici zlomila ruku

Odškodnenie vo výške 3 284 eur musí zaplatiť prievidzská Slovenská autobusová doprava cestujúcej, ktorá v decembri 2018 spadla na autobusovej stanici a zlomila si ruku.

Odškodnenie vo výške 3 284 eur musí zaplatiť prievidzská Slovenská   autobusová doprava cestujúcej, ktorá v decembri 2018 spadla na   autobusovej stanici a zlomila si ruku.

Rozhodol o tom Okresný súd Prievidza, senát Krajského súdu v Trenčíne rozsudok potvrdil.

 Ako  informoval hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus, k  úrazu  žena prišla vo večerných hodinách na autobusovej stanici v  Prievidzi,  keď žena prechádzala cez nástupištia, zakopla o asfaltový  hrboľ a  lakťom ľavej ruky spadla na ďalší hrboľ. 

 „Pribehli k nej dvaja  neznámi muži, ktorí jej pomohli vstať, potom  odišla na zastávku MHD a  dopravila sa domov. Pre silné bolesti na druhý  deň išla k lekárke,  zlomeninu lakťovej kosti jej operovali v nemocnici a  liečba v  súvislosti s úrazom trvala viac ako päť mesiacov,“ uviedol  Tarabus s  tým, že suma bola vyčíslená v znaleckom posudku a predstavuje  náhradu  škody za bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia.

  Okresný súd  Prievidza na základe dokazovania dospel k záveru, že  tvrdenia  žalobkyne o mieste, čase a spôsobe vzniku úrazu sú preukázané.

SAD   Prievidza s rozsudkom nesúhlasila a obrátila sa s odvolaním na   trenčiansky krajský súd. „Faktom je, že priami svedkovia, ktorí by  mohli  potvrdiť, že k úrazu došlo na tom mieste a spôsobom, ako  popisovala  žalobkyňa, tu nie sú. Na druhej strane však závery o tom, že  tvrdenia  žalobkyne sa zakladajú na pravde, sú podporené radom  nepriamych  dôkazov,“ konštatoval odvolací súd. 

Ďalšie správy