Slovenská správa ciest podpísala zmluvu s firmou SMS na rekonštrukciu takzvanej panelky, cesty pri Trenčíne smerom do Prievidze.

25.2.2022
Slovenská správa ciest podpísala zmluvu s firmou SMS na rekonštrukciu takzvanej panelky, cesty pri Trenčíne smerom do Prievidze.
panelka

Stavbári môžu začať s opravou cesty I/9 medzi obcami Chocholná-Velčice a  Mníchova Lehota v okrese Trenčín. Slovenská správa ciest (SSC) v piatok  totiž podpísala zmluvu na opravu panelovej cesty so zhotoviteľom prác.  TASR o tom informoval hovorca Ministerstva dopravy a výstavby SR Ivan  Rudolf.  

"V rámci projektu stavbári odstránia porušenú betónovú vozovku a  nahradia ju novou polotuhou vozovkou so živičným povrchom. Starú  betónovú vozovku spracujú šetrne k životnému prostrediu, predrví sa a  bude súčasťou podkladu pod novou cestou," uviedol Rudolf.

Súčasťou projektu je podľa neho aj rekonštrukcia šiestich vybraných  križovatiek s cestami druhej a tretej triedy a siedmich mostných  objektov. "SSC vymení a nainštaluje nové bezpečnostné prvky, tiež  osadí protihlukové steny. Celkovo zmodernizuje 7,5 kilometra ciest prvej  triedy," doplnil.

"Panelka je azda najrozbitejšia cesta na Slovensku. Teraz už nič  nebráni tomu, aby sa mohli stavebníci konečne pustiť do práce. Verím, že  problémy sa nám už pri tomto projekte budú vyhýbať a modernizácia pôjde  hladko a rýchlo," povedal minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Modernizácia tzv. panelky by mala byť hotová do konca roka 2023. Cesta  I/9 je súčasťou cestnej siete SR v smere západ – východ, vedúca na trase  (Brno) Drietoma, štátna hranica – Trenčín – Prievidza – Žiar nad  Hronom. Zmluvná cena diela je 16,5 milióna eur, stavbu budú cestári  financovať primárne z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.  Dodávateľom prác je spoločnosť SMS so sídlom v Banskej Bystrici.

Ďalšie správy