Spontánnosť, dôležitá súčasť života

27.1.2020
Spontánnosť, dôležitá súčasť života

Je to spôsobené aj našim spôsobom života a tým ako stereotypne a disciplinovane chceme žiť. Zároveň sa na nás kladú naozaj vysoké nároky, ktoré si vyžadujú naše neustále pracovné tempo.

Poďme sa teda spolu pozrieť na to, ako si aj v takomto živote môžeme zanechať štipku spontánnosti. Ako môžete viesť ucelený život ale aj napriek tomu si nechať priestor na vyniknutie vlastnej spontánnosti?

Nevieš Čo dnes?

Niekedy si život priamo vyžaduje aby sme spravili spontánne rozhodnutie. Nie každý z nás je od prírody spontánny. Avšak aj pre ľudí, ktorí majú tendenciu všetko plánovať je dobre občas vyjsť z komfortnej zóny. Každý z nás potrebuje disciplínu, spontánnosť nás však môže udržovať navždy mladými.

Niekedy sa priam žiada ráno vstať  a povedať si: „Čo budem dnes robiť?“ bez toho aby sme mali akékoľvek plány. Vďaka tomu môžete robiť presne to čo vás baví napĺňa, alebo urobiť nejaké šialené spontánne rozhodnutie. Na takéto účely sú veľmi vhodné last minute letenky, ktoré sú rýchle a lacné a preto ideálne na takéto spontánne rozhodnutia. Môžete tak ušetriť a zároveň získať práve ešte väčšiu spontánnosť vo vašom náhlom rozhodnutí.

Čo vám môže spontánnosť priniesť?

Spontánnosť, nielen v cestovaní, vám môže priniesť množstvo nových zážitkov. Ľudia, ktorí sú spontánni si vedia oveľa viac užívať život a spoznajú množstvo vecí, ľudí a miest, kde sa bežní ľudia nedostanú. Avšak aj spontánnosť by mala mať svoje hranice a váš život by mal mať určitý smer a disciplínu.

Zachovávajte si však svoje mladé ja a jeho spontánnosť. Môžete spoznať množstvo ľudí, prekonávať nové výzvy a aspoň na chvíľu opustiť stereotypný život a disciplínu. Takéto vypnutie potom môže ešte viac naštartovať vašu produktivitu a pracovné nasadenie. Nebuďte teda priveľmi stereotypní a dovoľte si pár spontánnych zážitkov, ktoré váš život obohatia.

Ďalšie správy