SSC predĺžila lehotu na predkladanie ponúk na výstavbu obchvatu Prievidze

28.9.2023
SSC predĺžila lehotu na predkladanie ponúk na výstavbu obchvatu Prievidze

Slovenská správa ciest (SSC) predĺžila termín na predkladanie ponúk na  výber dodávateľa stavby časti obchvatu Prievidze do začiatku novembra.  Vyplýva to z jej oznámenia, ktoré zverejnila vo vestníku Úradu pre  verejné obstarávanie (ÚVO).

Pôvodne mohli záujemcovia o zákazku predkladať svoje ponuky do stredy (27. 9.), SSC termín predĺžila do 2. novembra. "Verejný obstarávateľ pripravuje odpovede na doručené žiadosti o vysvetlenie zo strany záujemcov a bude upravovať výkaz výmer," zdôvodnila SSC v oznámení.

Opravený výkaz výmer SSC podľa jej vyjadrenia poskytne všetkým záujemcom  tak, aby mali zabezpečený rovnaký prístup k podkladom potrebným pre  vypracovanie ponúk. "Verejný obstarávateľ vzhľadom na počet a rozsah  doručených otázok zo stany záujemcov primerane predĺžil lehotu na  predkladanie ponúk tak, aby mali záujemcovia dostatok času na  vypracovanie svojej ponuky," skonštatovala SSC.

Verejnú súťaž na dodávateľa prác I. etapy II. stavby obchvatu Prievidze  vyhlásili cestári koncom augusta. Predmetom zákazky je výstavba ďalšej  časti obchvatu v trase budúcej cesty I/64 po okraji miest Prievidza a  Bojnice. "Stavba je súčasťou dobudovania I. etapy I. stavby a ich  výstavbou vznikne základný komunikačný systém obchvatu I/64 miest  Prievidza a Bojnice, s konečným cieľom vylúčiť z centra miest ťažkú  tranzitnú dopravu, čím sa zníži zaťaženie okolitého prostredia  splodinami a hlukom," skonštatovali cestári.

Trasa obchvatovej komunikácie podľa nich vedie juhozápadným okrajom v  extraviláne a intraviláne mesta. Celková dĺžka predstavuje 2755 metrov.  Súčasťou obchvatu budú tri mosty, tri križovatky z toho jedna  mimoúrovňová, ako i štyri protihlukové steny.

Náklady na realizáciu prác spoločnosť odhadla na 28.884.757 eur bez dane  z pridanej hodnoty (DPH). Stavbu budú cestári financovať cez Operačný  program Slovensko. Lehota výstavby je v zmysle projektovej dokumentácie  32 mesiacov.

Prvý úsek stavby začala SSC - Investičná výstavba a správa ciest Žilina  stavať v roku 2008. Zrealizovaný je však zatiaľ len od priemyselného  parku v Prievidzi po kruhový objazd pri Bojniciach.

Ďalšie správy