Transdev už je 100-percentným vlastníkom akcií dopravcu SAD Prievidza

8.8.2022
Transdev už je 100-percentným vlastníkom akcií dopravcu SAD Prievidza

Spoločnosť Transdev Slovakia sa k 3. augustu stala 100-percentným  vlastníkom akcií dopravcu SAD Prievidza. Akvizíciou tak vstupuje na  slovenský trh prímestskej dopravy. Hodnotu transakcie spoločnosti  nezverejnili. Informovala o tom marketingová manažérka  SAD Prievidza Linda Delgado Turcerová.

Akvizíciu prievidzského dopravcu označil generálny riaditeľ spoločnosti  Transdev pre Českú republiku a Slovensko Radim Novák, v nadväznosti na  úspechy vo verejnom obstarávaní v roku 2020 a 2021, ďalším pokračovaním  podnikateľského rastu skupiny na Slovensku. "SAD Prievidza je uznávaným obchodným partnerom s dlhoročnou vysokou úrovňou poskytovaných služieb," skonštatoval Novák.

Predchádzajúci akcionár prievidzského dopravcu Maroš Buocik podľa  svojich slov verí, že pre ďalší rozvoj a budúcnosť spoločnosti vybrali  toho najlepšieho majiteľa, ktorý nadviaže na jeho úspechy. "Tento  nadnárodný inovatívny hráč v doprave sa veľmi rýchlo etabloval na českom  i slovenskom trhu a je považovaný za spoľahlivého dopravného partnera.  Sme presvedčení, že prinesie zamestnancom spoločnosti a jej obchodným  partnerom ďalšiu perspektívu," doplnil Buocik.

Prievidzský dopravca zamestnáva takmer 400 ľudí, zaisťuje predovšetkým  regionálnu dopravu vo verejnom záujme na základe zmluvy o poskytovaní  prímestskej dopravy na území Trenčianskeho kraja. Prevádzkuje tiež  mestskú hromadnú dopravu v mestách Prievidza, Bojnice, Partizánske,  Bánovce nad Bebravou a Handlová. Okrem toho poskytuje aj zájazdovú a  zmluvnú dopravu. Flotilu autobusov tvorí 214 autobusov na dieselový  pohon a stlačený zemný plyn.

Nový akcionár prostredníctvom tejto akvizície zamestnáva takmer 600 ľudí  a prevádzkuje cez 300 autobusov. Činnosť vo verejnej autobusovej  doprave na Slovensku začal v januári tohto roka, a to zabezpečením  mestskej autobusovej dopravy v Nitre.

Ďalšie správy