Trenčiansky kraj začne s výstavbou prvého úseku cyklistickej trasy v Partizánskom

9.12.2021
Trenčiansky kraj začne s výstavbou prvého úseku cyklistickej trasy v Partizánskom
cyklotrasa

Cyklistický chodník bude spájať významné pamiatky obuvníckeho mesta a viesť má popri korune hrádze rieky Nitra.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) začne s výstavbou prvého úseku  cyklistickej trasy, ktorá bude spájať mestá na hornej Nitre. Investíciu  bude financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP),  dodávateľa prác za viac ako 1,03 milióna eur vybral cez verejnú súťaž.

Cyklotrasa v dĺžke 4,62 kilometra spojí Partizánske a jeho mestskú časť  Šimonovany, mala by byť spoločným chodníkom pre cyklistov i chodcov a  úplne oddelená od motorovej dopravy.

Víťaza súťaže vybrala krajská samospráva spomedzi štyroch uchádzačov,  kritériami bola najnižšia ponúknutá cena a lehota výstavby. Dodávateľom  prác bude bratislavská spoločnosť Strabag. Tá prvý úsek cyklistickej  trasy vybuduje za 1.031.828,09 eura. Na výstavbu získal TSK nenávratný  finančný príspevok vo výške  1.029.372,40 eura.

Cyklistický chodník bude spájať významné pamiatky obuvníckeho mesta a  viesť má popri korune hrádze rieky Nitra. Samospráva Partizánskeho mala  investíciu pôvodne realizovať v rámci cezhraničného projektu, Valašské  Meziříčí však pre finančnú náročnosť svojho zámeru od realizácie  ustúpilo. Mesto sa neskôr dohodlo s krajskou samosprávou, že projekt  zabezpečí TSK.

TSK v súčasnosti pripravuje i ďalší úsek cyklotrasy na hornej Nitre od  Partizánskeho po Zemianske Kostoľany v okrese Prievidza. Náklady na  výstavbu odhadol na 2.237.760 eur, financie na tento účel bude rovnako  žiadať z IROP.

Ďalšie správy