Tretie kolo plošného testovania okres Prievidza: Pozrite si zoznam obcí

16.11.2020
Tretie kolo plošného testovania okres Prievidza: Pozrite si zoznam obcí
koronavírus celoplošné testovanie plošné testovanie

Zoznam obcí okres Prievidza tretie kolo plošného testovania:

Poruba

Čereňany

Lipník

Diviacká nová Ves

Lazany

Diviaky nad Nitricou

Malá Čausa

Hradec

Poluvsie

Nitrianské Sučany

Valaská Belá

Nitrica

Malá Lehôtka

Chvojnica

Po druhom kole plošného testovania zasadol ústredný krízový štáb  a rozhodol, že ďalšie kolo plošného testovania sa bude týkať len  vybraných obcí a miest. Pôjde o obce, v ktorých bola pozitivita  testovania v poslednom vykonanom testovaní vyššia ako jedno percento.

Ministerstvo obrany však podrobnejšie dáta z plošného testovania  odmietlo zverejniť, a tak dlho nebolo jasné, ktorých obcí a miest sa  ďalšie kolo testovania dotkne. Objavili sa dokonca prípady, keď armáda  odmietla povedať výsledky v obci aj samotnému starostovi obce.

Že je zoznam obcí, v ktorých sa bude testovať, už pripravený,  avizoval premiér Igor Matovič už v stredu večer na tlačovej konferencii  po zasadnutí vlády, no odmietal ho zverejniť. Úrady ho zverejnili až  v pondelok podvečer.

Pôjde celkom o 458 obcí.

V mape nižšie si môžete pozrieť, či sa testovanie bude týkať aj vášho  mesta či obce. Veľkosť bodu vyjadruje počet obyvateľov obce a intenzita  farby zase pozitivitu v poslednom realizovanom testovaní. Výsledky sa  vám zobrazia, ak nabehnete na bod kurzorom myši. Mapu si môžete  približovať .

Plošné testovanie sa má uskutočniť už tento víkend, teda 21. a 22. novembra.

Ďalšie správy