V pondelok a utorok sa majú otvoriť termíny na očkovanie Pfizerom pre ľudí nad 70, v stredu a vo štvrtok AstraZenecou nad 60

7.3.2021
V pondelok a utorok sa majú otvoriť termíny na očkovanie Pfizerom pre ľudí nad 70, v stredu a vo štvrtok AstraZenecou nad 60
koronavírus očkovanie

V pondelok a utorok večer sa má otvoriť postupne 30-tisíc termínov na očkovanie ľudí nad 70 rokov vakcínou Pfizer.

V stredu alebo vo štvrtok večer má zasa pribudnúť minimálne 30-tisíc  termínov na očkovanie AstraZenecou pre ľudí vo veku 60 – 70 rokov.  Ministerstvo zdravotníctva sa ospravedlnilo, ak sa niekomu nepodarilo  v sobotu zaregistrovať.

„Dopyt bol veľmi veľký,“ tvrdí. „Podľa plánovaných dodávok vakcín by  ich malo v najbližších týždňoch prichádzať čoraz viac, môžeme preto  očakávať čoraz vyšší počet nových termínov na registráciu,“ informuje.

Národné centrum zdravotníckych informácií podľa ministerstva pracuje  na zmenách a zjednodušení registračného formulára. „Za akékoľvek  technické komplikácie sa ospravedlňujeme, pracujeme na zlepšeniach,“  dodáva ministerstvo.

Registrácia na očkovanie sa zjednoduší. Nová aplikácia bude fungovať ako čakáreň

Štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Jana Ježíková v živom  vysielaní Televíznych novín na Markíze oznámila, že štát spustí novú  aplikáciu, ktorá podstatne zjednoduší registráciu na očkovanie.

Ak máte teraz záujem o vakcínu, musíte striehnuť na rezervačnej  stránke, kedy sa tam objavia nové termíny. Keďže vakcín je stále oveľa  menej ako ľudí, ktorí by sa chceli zaočkovať, termíny sú rozchytané  okamžite.

Ježíková uviedla, že ministerstvo zdravotníctva pripravuje rezervačný  systém, ktorý proces podstatne zjednoduší. Aplikáciu by chceli spustiť  do týždňa. Fungovať by mala ako čakáreň.

Záujemca o očkovanie  sa v nej prihlási iba raz, a keď bude preňho dostupná vakcína, dostane  správu. Registrovaných bude vyberať podľa veku od najstarších. Ľudia tak  nebudú musieť striehnuť každý deň na internetovej stránke.

Ďalšie správy