Vianočné trhy v Prievidzi budú v roku 2022 opäť plnom rozsahu

23.11.2022
Vianočné trhy v Prievidzi budú v roku 2022 opäť plnom rozsahu
prievidza

Trhy budú umiestnené v centre mesta na Námestí slobody a hlavným sortimentom budú vianočné punče, občerstvenie, ako aj vianočné dekorácie a sortiment súvisiaci s Vianocami. Podujatie sa bude konať od 13. do 23. decembra 2022, teda 11 dní.

Referát obchodu a cestovného ruchu ako hlavný organizátor v minulosti zabezpečoval aj osvetlenie drevených predajných stánkov, pódia a vianočných stromčekov pri pódiu, avšak z dôvodu prijatia úsporných opatrení toto osvetlenie nebude samospráva v tomto roku zabezpečovať. Stánky si tak vyzdobí a nasvieti každý predajca podľa vlastného uváženia. Centrálnu vianočnú výzdobu vrátane osvetlenie zabezpečuje spoločnosť TSMPD.

Kompletný program vianočných trhov v Prievidzi tu

Súčasťou vianočnej atmosféry je aj vianočný drevený betlehem, umiestnený na Námestí piaristov, a živé stromčeky ozdobené žiakmi prievidzských základných škôl.

Po Baníckom jarmoku budeme aj počas tohto podujatia pokračovať v ekologickej podpore – punč sa bude predávať vo vratných pohároch s prievidzským vianočným motívom. Cieľom tejto aktivity je znižovať množstvo komunálneho odpadu a šetriť tak životné prostredie.

Foto: Vianočné trhy Prievidza 2019

Ďalšie správy