Video: Autobusová stanica v Prievidzi v časti MHD je pred dokončením

26.11.2020
Video: Autobusová stanica v Prievidzi v časti MHD je pred dokončením

Na jar tohto roka sa začala rekonštrukcia Autobusovej stanice v  Prievidzi v časti MHD a výstavba  záchytného parkoviska v predstaničnom  priestore. Ukončenie je naplánované na polovicu  januára 2021.

fakty.:ℹ️ Autobusové stanice sú dve 1️⃣MHD stanica a 2️⃣stanica pre prímestskú autobusovú dopravu. Mesto vlastní stanicu v časti MHD, a práve tento priestor prechádzal rekonštrukciou. Pozor: nebola rekonštruovaná autobusová stanica v časti pre prímestskú dopravu, ktorá je z drvivej väčšiny súkromná.

Mesto  aktuálne realizuje rekonštrukciu svojich vecí: stanicu MHD, lebo ju  vlastní a výstavbu veľkého parkoviska v priestore tzv. 9.koľaje, lebo má  tento priestor v nájme. Mesto nerealizuje rekonštrukciu priestoru  autobusovej stanice pre prímestskú autobusovú dopravu, lebo ju NEVLASTNÍ a vo svojom majetku má len menšiu  časť pozemkov. Dobrá správa je, že aj súkromná spoločnosť ktorá vlastní  autobusovú stanicu pre prímestské spoje má záujem o rekonštrukciu aj  tohto priestoru. 

Podarilo sa dohodnúť s majiteľmi stánkov, aby ich čiastočne upravili po estetickej stránke. Stánky  sú na pozemkoch, ktoré nepatria mestu Prievidza. Ide o priestor vo  vlastníctve štátu, na ktorých má svojich nájomcov štátna spoločnosť  Železnice SR.

Ďalšie správy