Video: Barbora Piešová zverejnila nový videoklip ku skladbe Priateľ

7.5.2021
Video: Barbora Piešová zverejnila nový videoklip ku skladbe Priateľ
Barbora Piešová

Barbora Piešová aktuálne účinkuje v šou Tvoja tvár znie povedome, minulý rok vyhrala  SuperStar a následne zožala úspech s albumom Som Flegmatik, ale  optimista. Baškin krásny hlas na ňom počuť v rôznych žánroch a duetoch,  medzi inými aj ten s jej blízkym kamarátom a kolegom zo SuperStar, Michalom Šafratom.

Spolu sa prebojovali až do finále, kde Michal skončil v prvej desiatke a Barbora šou vyhrala. Ich kamarátstvo to nerozdelilo a ani po skončení SuperStar vzťahy neochladli, práve  naopak. Pre pandémiu sa však nemohli fyzicky stretávať či koncertovať,  čo mali v pláne od samého začiatku. Dvojica si totiž sadla nielen  osobnostne, ale aj hudobne. Obaja sú skvelí muzikanti a kombinácia ich  hlasov je balzam na dušu.

Duet s názvom Priateľ, ktorý nahrali ešte minulý rok, sa teraz konečne dočkal  vizuálu. Výrobu videoklipu brzdili pandemické opatrenia, keďže Michal žije v Českej  republike. „Nakrúcanie bolo super, jediným problémom boli podmienky pri  cestovaní, ale podarilo sa to. Veľkým zážitkom  pre mňa bola jazda na koni, čoho som sa najprv zľakol, lebo som o tom  dopredu nevedel. Na druhú stranu som vždy chcel byt cowboy ako z  westernového filmu a k tomu jazda na koni patrí, takže som si to  nakoniec veľmi užil. Ale hlavne bolo skvelé sa po takej dlhej dobe  vidieť s Baškou naživo a spolocne si zaspievať aj zahrať," hovorí spevák.

Rovnako nadšená je aj Barbora. „Michal je pre mňa jedna z najlepších  osôb, akú som kedy stretla a pieseň Priateľ, ktorá je o ozajstnom  priateľstve, považujem za jednu z najkrajších z môjho debutového albumu.  S Michalom sme mali k sebe veľmi blízko už počas súťaže a vtedy sme si  povedali, že nahráme aj spoločný duet. Je to pre mňa veľmi silná  nahrávka, ktorá hovorí o tom, ako sme sa spolu spoznali. Mám ho naozaj  veľmi rada, vážim si ho a čo je dôležité, nezabudli sme na seba. V  každej našej konverzácii dominuje smiech a humor. Počas jedného  spoločného telefonického rozhovoru po SuperStar, sme zrazu obaja držali  gitary a len tak sme si hrali a znelo nám to veľmi dobre“ objasňuje  vznik piesne Barbora a dodáva: „Som zvedavá, ako sa ľudia popasujú s  našou myšlienkou a nápadom v klipe, ako priateľstvo môže vyzerať alebo  naopak, ako by nemalo.“
 
Réžiu a kameru videoklipu nechala  Barbora opäť v rukách Michala Lengharta a Viliama Drába z Emery Records.  „Na nakrúcanie sme využili okolie môjho rodného  kraja, kde sme točili  na rôznych miestach v Prievidzi. Mali sme menšie problémy s koňmi,  hlavne Michalov bol dosť splašený, báli sme sa s ním jazdiť a nechceli  sme ho príliš stresovať.. Vtipné boli časti klipu, keď sme skákali do  bazéna, ktorý mal len 19 stupňov a my sme tam skoro zamrzli, ale na  záberoch to nie je až tak vidieť“ komentuje speváčka niektoré zábery z  videa.

Foto: Monika Richterová

Ďalšie správy