Video: Deň otvorených dverí v mestských jasliach bude 21.5. Mesto Prievidza chce zaviesť aj možnosť poldennej dochádzky

19.5.2024
Video: Deň otvorených dverí v mestských jasliach bude 21.5. Mesto Prievidza chce zaviesť aj možnosť poldennej dochádzky

Mesto v marci tohto roku spustilo novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí. Po necelých troch mesiacoch od otvorenia mesto chystá na 21.5. Deň otvorených dverí, aby priestory lepšie priblížilo potencionálnym záujemcom.

„Rozhodli sme sa usporiadať Deň otvorených dverí, aby rodičia s deťmi mali možnosť si priestory prezrieť osobne. K dispozícii budú nielen opatrovateľky, ale aj pracovníčky sociálneho oddelenie, ktoré rodičom jasličky ukážu a vysvetlia prípadné otázky priamo na mieste,“ hovorí o akcii vedúca sociálneho oddelenia Jana Javorčeková.

Na priestory sa záujemcovia môžu prísť pozrieť v čase prevádzkových hodín jaslí teda od 6:00 do 16:30 hod.

Poplatok za celodennú službu je 375 eur, poldenná starostlivosť vyjde na 200 eur. U druhého a ďalšieho dieťaťa zaplatia rodičia len 100 eur.

Mesto chce v jasliach zaviesť aj možnosť poldennej dochádzky

Mesto Prievidza začalo od marca tohto roku poskytovať novú sociálnu službu v podobe mestských jaslí. Poplatok za celodennú starostlivosť bol stanovený na 375 €. Od júna mesto plánuje zaviesť možnosť poldennej dochádzky a zľavu na ďalšieho súrodenca.

„Návrh reflektuje na požiadavky obyvateľov, ktorí prejavili záujem aj o poldennú starostlivosť. Preto od júna plánujeme zaviesť túto možnosť za poplatok 200 eur/ mesiac. Zároveň by sme chceli vyjsť v ústrety rodičom dvojčiat, ktorí nedokážu pokryť poplatok na dve deti z rodičovského príspevku. Preto by suma na druhého a každého ďalšieho súrodenca bola len 100 eur na mesiac,“ popisuje dôvody zmien vedúca sociálneho oddelenia Jana Javorčeková.

Mestské jasle sú umiestnené v samostatnom pavilóne v areáli MŠ na Ul. A. Mišúta. Objekt je koncipovaný ako bezbariérový a pozostáva z dvoch oddelení, z ktorých každé disponuje šatňou, herňou a miestnosťou, ktorá slúži ako spálňa s celkovou kapacitou 20 detí. Samozrejmosťou sú sociálne zariadenia vybavené okrem umývadiel a toaliet aj sprchou a prebaľovacím pultom. Pri vstupe nechýba ani samostatná miestnosť na uloženie kočíkov. Zmien sa dočkalo aj detské ihrisko, ktoré sa rozšírilo o nové herné prvky a novú výsadbu.

Mestské jasle majú stále voľnú kapacitu a prijímajú deti počas celého roka.

Ďalšie správy