Video: Letná turistická sezóna na hornej Nitre prinesie novinky

20.6.2021
Video: Letná turistická sezóna na hornej Nitre prinesie novinky

Sezónu tradične otvoril historický sprievod centrom Bojníc, program bude pokračovať až do neskorých nočných hodín.

Tohtoročná letná turistická sezóna na hornej Nitre ponúkne okrem  tradičných podujatí i novinku v podobe inscenovaného podujatia o  histórii Legendy ožívajú. Sezónu tradične otvoril v sobotu historický  sprievod centrom Bojníc, program bude pokračovať až do neskorých nočných  hodín.

"Sme radi, že letná turistická sezóna v tomto roku vôbec bude. Bude  však s istými obmedzeniami. Pripravili sme program pod našou záštitou i  záštitou našich členov alebo samotných miest a obcí v regióne," načrtla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu región horná Nitra-Bojnice (OOCR RHNB) Andrea Malátová.

Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre už tradične otvoril sprievod  historických postáv mestom. Tento rok sa presúvali po miestach, kde sa  budú odohrávať scénky z projektu Legendy ožívajú, ktorý v sobotu potrvá  až do neskorých nočných hodín.

"Hlavným ťahačom sezóny budú podľa mňa práve Legendy ožívajú, ktoré  sa budú konať počas celého leta s posledným predstavením v septembri.  Potom sme pripravili mnohé koncerty s rôznym zameraním či už na zámku  alebo priamo na Hurbanovom námestí, tvorivé dielne pre deti, potom i  súkromné podujatia, či už našich členov alebo podnikateľov, ktorí  pôsobia na hornej Nitre," priblížila Malátová.

Veľmi pútavým a dôležitým bodom bude podľa nej otvorenie pavilóna slonov  v Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach, ktoré bude začiatkom júla.  "Máme i novinky, ktoré pretrvávajú z minuloročnej sezóny v roku  2020, ako je múzeum remesiel Bencovje grun či zábavný areál pre deti  Gumiland neďaleko centra Bojníc. Takýchto čiastkových vecí by sme ale  našli určite viac," dodala Málatová.

Botany Park Bojnice - unikátny Botany Park Bojnice (kaktusárium - sukulentárium) - kaktusy a sukulenty, kde sa nachádza viac ako 1500 kaktusov a sukulentov. Najstarší z nich má 37 rokov.

Hlavnú turistickú sezónu na hornej Nitre ukončia podujatia v polovici septembra.

Ďalšie správy