Video: Muž s koronavírusom z okresu Prievidza havaroval na motorke: Ohrozil množstvo ľudí, policajtov aj zdravotníkov

30.7.2020
Video: Muž s koronavírusom z okresu Prievidza havaroval na motorke: Ohrozil množstvo ľudí, policajtov aj zdravotníkov
koronavírus

Tisíc šesťsto päťdesiatdeväť eur –  takúto pokutu s  najväčšou pravdepodobnosťou dostane muž z okresu Prievidza. Vyšiel mu  pozitívny test na koronavírus a mal zostať v karanténe. Namiesto toho  jazdil na motorke a havaroval. V dychu mal takmer tri promile. Napriek  tomu, že bol pri vedomí a komunikoval, nikomu nepovedal, že je  pozitívny. Ohrozil tak množstvo ľudí.

                                                    

"Tento pán bol v karanténe. Bol pozitívny, vedel o tom a karanténu porušil," prezradila riaditeľka RÚVZ Bojnice Zuzana Tornócziová. No namiesto  toho, aby sedel doma sa rozhodol, že sa ide povoziť na motorke. Jeho  jazda však veľmi rýchlo skončila. Našli ho vedľa cesty v jarku.

"Na linku 158 sme prijali oznámenie, že na konci obce Liešťany spadol motorkár," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. "Bol nájdený vedľa motorky, v prilbe, chrčiaci," povedal Milan Henčel, námestník, Nemocnica s poliklinikou Bojnice.


Keďže z neho razil alkohol, dali mu policajti fúkať. Potvrdilo sa to, čo tušili. Triezvy nebol. "Muž bol podrobený dychovej skúške s výsledkom merania 2,6 promile alkoholu v dychu," priblížila Adámiková.

Následne ho previezli do bojnickej nemocnice. Nikto ani len netušil,  že muž je pozitívny na koronavírus. Ujali sa ho lekári na urgentnom  príjme. "Boli u neho robené vyšetrenia, kompletnú starostlivosť odmietol, aj hospitalizáciu a odišiel do domácej starostlivosti," vyjadril sa Henčel.

Pár hodín potom ako odišiel volali lekárom hygienici. Oznámili im, že je pozitívny. "Sme museli otestovať zdravotníkov ako aj policajtov," povedala Tornócziová.

 

"Museli sme pretestovať zamestnancov, ktorí s ním boli v priamom kontakte. Našťastie, nám vyšli negatívni," vyjadril sa Henčel. Takéto správanie nezostane bez odozvy. Hygienici sľubujú prísny postih. "Bude  mu uložená sankcia a zvažujeme aj podanie trestného oznámenia. Ten  človek je naozaj pozitívny a môže šíriť nákazu na ostatných, nie je to  sranda," skonštatovala Tornócziová.

    Zdroj: noviny.sk/TV JOJ

Ďalšie správy