Video: Muž v Prievidzi vytiahol neďaleko námestia zbraň

14.7.2020
Video: Muž v Prievidzi vytiahol neďaleko námestia zbraň

Išlo o plynovú airsoftovú zbraň.

Polícia vyšetruje okolnosti pondelkového incidentu dvoch mužov v  blízkosti Námestia slobody v Prievidzi, pri ktorom počas vzájomnej hádky  jeden z mužov mieril na druhého zbraňou. Oboch aktérov krátko nato  zadržali policajti. Polícia rieši incident v trestnom konaní, informoval  o tom trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Vážny incident dvoch mužov sa odohral v pondelok (13. 7.) v centre Prievidze. Na ulici sa hádali dvaja muži, pričom jeden z nich vytiahol zbraň.  Do redakcie TV Markíza sa ozval 32-ročný muž, ktorý zbraň držal. Tvrdí, že to  bolo iba v sebaobrane a predtým ako ju vytiahol sám zavolal policajtov. Tí ho po príchode na miesto vyzvali, aby ju položil na zem.

Policajti potom zistili, že išlo o  plynovú airsoftovú zbraň. Muži zákona riešia incident v trestnom konaní

Na záberoch na videu je vidieť, že muž, ktorý drží zbraň, vyzýva  druhého, aby sa k nemu nepribližoval. „Je zarážajúce, že takéto činy sa  dejú na verejných priestranstvách a ohrozujú aj bežných ľudí," povedal  nám hovorca mesta Michal Ďureje.

Podľa bývalého kriminalistu Mateja Snopka sa toto leto na Slovensku  množia útoky so zbraňou, vyhrážanie zbraňami, vyťahovanie zbraní.  „Začína si aj slovenská populácia zvykať na staré dobré - mám zbraň, čo s  ňou spravím?" pýta sa.

V tomto prípade ide o paradox, pretože policajná stanica sa nachádza len pár desiatok metrov od miesta, kde sa skutok stal.

Netrvalo to dlho a na miesto prišli policajti. Zákrok bol v  podstate rýchly. „Hliadka 32-ročného muža okamžite vyzvala, aby upustil  od konania a odhodil zbraň. On ju okamžite položil na zem a odstúpil od  nej ďalej," opísal zákrok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol  Kudlička.

Zábery videl aj bývalý policajt. „Podľa môjho názoru, hneď ako  policajt prišiel na miesto činu a muž ju zbraň položil na zem, tak mal  ako prvé ísť k nemu a zbraň odkopnúť ďalej z jeho dosahu," povedal  Snopko.

Plynovú pištoľ odkopol až policajt z druhej hliadky. Faktom je, že  tentoraz nikto nemusel použiť zbraň. Exkriminalista si myslí, že  policajti to majú u nás zložité. „Nielen mnohokrát nedostatočne  vycvičení, ale sú aj zle platení a nie je im dávaná taká spoločenská  vážnosť, akú si zaslúžia," doplnil Snopko.



Video incidentu a následného zásahu policajtov sa šíri po sociálnej sieti. 

Pozrite si video incidentu z Prievidze



Ďalšie správy