Video: Prievidza má v SuperStar 2020 až dve finalistky. Júlia Kramárová sa cíti byť Prievidžankou

21.5.2020
Video: Prievidza má v SuperStar 2020 až dve finalistky. Júlia Kramárová sa cíti byť Prievidžankou

Finalistka SuperStar Júlia Kramárová žila 8 rokov v Prievidzi. Od malička tancovala vo folklórnom súbore Malý Vtáčnik. Navštevovala ZUŠ Bojnice, a ako nám prezradila, cíti sa byť Prievidžankou.

Rodáčka z Prievidze totiž stojí na pódiách už od svojho útleho veku,   pričom sa na umeleckej škole venovala štúdiu spevu, huslí a klavíra.

Júlia vyhrala niekoľko regionálnych speváckych súťaží ako Studnička, Bojnická perla. Bola vítazkou vo veľkom  projekte Talent La Sophia. Zakladateľka projektu La Sophia o.s je Yvetta Blanarovičová (rodáčka z Prievidze), ktorá vďaka svojim projektom podporuje vzdelanie hudobne talentovaných detí z detských domovov a sociálne znevýhodnených rodín..

Mladá umelkyňa bola už na základnej škole držiteľkou rôznych ocenení,  pričom pravidelne vystupovala i s orchestrami. Ako prezradila ešte v  roku 2012 ako malé, no ambiciózne dievčatko, jej snom je nahrať CD s Big  Bandom Slovakia, s ktorým videla spievať Sisu Sklovskú. Postupom času  začala Júlia vystupovať predovšetkým so svojou sestrou Alžbetou, pričom  niekoľkokrát spolupracovali aj s úspešnou kapelou Smola a Hrušky.

Rozhovor s finalistkou Júliou Kramárovou pre TV Markíza

Ako by si sa opísala jednou vetou?

Som veľmi energický typ človeka, neznášam nudu a milujem spoločnosť ľudí.

Okrem spevu sa SuperStar musí vedieť aj hýbať, zabávať ľudí či rozprávať sa s novinármi. Ako zvládaš tieto disciplíny?

Odmalička  som chcela byť herečkou, takže zabávať ľudí je môj sen a milujem  kamery, nehanbím sa pred nimi. Ale v tanci mám čo zlepšovať. Neštudovala  som ho, ale baví ma.

Ako by sa volala tvoja vysnívaná kapela a aký žáner by hrala?

Nemám  vysnívanú kapelu, ale žáner by bol určite jazz. No keďže ten nie je v  dnešnej dobe až taký obľúbený, bol by to okrem neho určite aj pop, R´n  ´B a funky štýl.

Aký je doposiaľ tvoj NAJ zážitok zo SuperStar?

Nemá  konkrétny najlepší zážitok, najlepším na tejto súťaži sú práve tí  ľudia, ktorých som spoznala. Milujú hudbu tak ako ja a sú na rovnakej  vlne a to si vážim najviac.

Komu by si dopriala výhru?

Každý  si to zaslúži, ale asi najviac Dianke. Je veľmi úprimný a dobrý človek.  Spevácky a technicky je na tom z nás najlepšie. A ešte Baške Piešovej,  týmto dvom by som to dopriala asi najviac.

Čo by bola prvá vec, ktorú by si urobila, keby si vyhrala ty?

To  si neviem ani predstaviť, ale určite by som darovala peniaze mojej  rodine, každému rovnako, lebo si to zaslúžia. Čo by mi zvýšilo, to by  som investovala do hudby a ďalších projektov. A keby mi ešte zvýšilo,  darovala by som to detským domovom a sociálne znevýhodneným rodinám.



Krásna Júlia to už skúšala v nemeckej SuperStar.

Júlia prezradila, aké brutálne boli podmienky v zahraničnej šou.

   

Blondínka Júlia Kramárová aktuálne finalistkou v československej SuperStar, no z minulosti už má skúsenosti s rovnakou  súťažou v zahraničí. V nemeckej súťaži sa umiestnila v top 40, čo je  obrovský úspech.

Júlia momentálne žije vo Viedni, a v rakúskej metropole veľa pracuje. Živí sa ako čašníčka a  asistentka predaja, aj preto na spev na nejakú dobu zanevrela. Teraz sa  už niekoľko mesiacov aktívne venuje práve spievaniu a rada by uspela v  našej SuperStar, keďže v tej nemeckej to dotiahla celkom ďaleko.

"Bolo tam 15 tisíc súťažiacich a ja som sa dostala do top 40," hovorí  Júlia, ktorá nepostúpila preto, že nesúhlasila s prísnou zmluvou. V  československej SuperStar je to podľa nej oveľa voľnejšie. "Tam nebol  čas ani sa upraviť, boli mimoriadne prísni. Napríklad, dve hodiny sme  stáli v opätkoch v snehu vo výške 3000 metrov nad morom a nepustili nás  ani na toaletu," opisuje Júlia.

Viac o jej úctyhodnom úspechu napísal frontman kapely Smola a Hrušky, Jozef Spoko Kramár na svojom Facebooku:

Foto: TV Markíza, superstar.markiza.sk

Ďalšie správy