Video: Prievidžanka Radka Križanová predstavila novú pieseň Vianočná rozprávka

30.11.2022
Video: Prievidžanka Radka Križanová predstavila novú pieseň Vianočná rozprávka

Speváčka Radka Križanová vydala v týchto dňoch pieseň Vianočná  rozprávka. Prichádza s ňou po piesňach Vánok a To, co znám. 

"Nech každý človek nájde to, po čom jeho duša prahne, a uvidí to množstvo krás," spieva  Radka vo svojej Vianočnej rozprávke. Práve toto posolstvo prináša  nádych pozitívnych myšlienok a radosti do občas neľahkých dní, ktoré  však takisto patria k životu. Vianočná rozprávka je už treťou autorskou  skladbou Križanovej.

Text a hudbu napísala speváčka sama, skladbu produkoval Jimi Cimbala z Randal Group Production. "Mojím  zámerom nebolo napísať silou-mocou niečo vianočné. Prišlo to naozaj  úplne prirodzene, keď som si pred rokom len tak hrala na klavíri. Bol už  november, vo vzduchu bolo cítiť blížiacu sa vianočnú atmosféru a mne  napadol prvý motív melódie. Hudbu som zložila okamžite a na druhý deň  som len dokončila text," uviedla speváčka.

Na nahrávanie v štúdiu si však niekoľko mesiacov počkala a Vianočnú rozprávku vydáva až tento rok. "Minulý  rok by som to už nestihla, tak som si skladbu odložila na tieto  Vianoce. Nechcela som sa dostať pod tlak a najmä som si to chcela  vychutnať," dodáva Radka.

Pieseň vychádza spolu s animovaným rozprávkovým videoklipom, ktorý pripravil Adam Janečko zo štúdia Creativum. "Keďže je samotná pieseň rozprávková, chcela som, aby aj klip podporil túto tému," doplnila speváčka.

Radka Križanová sa narodila 20. augusta 1991 v Bojniciach. Vyštudovala  žurnalistiku a aj keď sa novinárčine venuje dodnes, získala si ju hudba.  Súťažila v prvom ročníku Hlasu Česko Slovenska, kde spievala v tíme  Michala Davida. V súčasnosti je speváčkou kapely Stay Tuned, okrem toho  úzko spolupracuje s gitaristom Romanom Mečiarom či klaviristom Zdenkom  Huszárikom. Účinkuje aj v projekte ABBA Symphonic Show so sprievodom  symfonického orchestra na Slovensku aj v Čechách.

Ďalšie správy