Foto a video : Prvá operácia na Valentína v nových sálach v bojnickej nemocnici

14.2.2020
Foto a video : Prvá operácia na Valentína v nových sálach v bojnickej nemocnici

Nové operačné sály v bojnickej nemocnici sa začali stavať v roku 1999. V  roku 2003 bola stavba pozastavená a zakonzervovaná. V roku 2014 sa  Trenčiansky samosprávny kraj rozhodol sály dobudovať. No a v piatok  14.februára sa neuveriteľné stalo skutočnosťou.

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach  v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja dnes zaznamenala v  priestoroch  nových operačných sál zvýšený pohyb. Od skorého rána  vrcholili prípravy na spustenie novej urologickej operačnej sály č. 8.

Historicky prvým operačným zákrokom, ktorý na deň  sv. Valentína zoperoval skúsený urologický tím bojnickej nemocnice, bola  plastika hydrokély, teda vodného pruhu pacienta Eduarda. Vykonaná bola  v lokálnej anestézii a trvala približne polhodinu. „Som nesmierne  rád, že sme sa dočkali prvej operácie na nových operačných sálach, ktoré  sme začali stavať už v roku 1999. Verím, že sme dnes potešili nielen  zdravotnícky personál skvalitnením ich pracovného prostredia, ale najmä  našich pacientov,“ povedal riaditeľ bojnickej nemocnice Vladimír Vido a doplnil, že naplánovaný je už aj ďalší zákrok na tejto modernej sále.

Okrem urologickej sály nemocnica plánuje operáciu aj na sále ORL,  kde by malo byť prvým zákrokom chirurgické odstránenie podnebného  čapíku. Zrekonštruovaný monoblok spolu s 9 najmodernejšími operačnými  sálami v NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach je doteraz najväčšou investíciou Trenčianskej župy do oblasti zdravotníctva.

Ďalšie správy