Video: V jednom z bytov v Prievidzi prišli na svet dvojičky. Odrodila ich mamička s manželom na chodbe bytu.

13.12.2019
Video:  V jednom z bytov v Prievidzi prišli na svet dvojičky. Odrodila ich mamička s manželom na chodbe bytu.

V jednom z bytov v Prievidzi prišli na svet dvojičky. Ich mama dostala kontrakcie a pochopila, že do nemocnice prísť nestihne. Odrodila ich aj s manželom na chodbe bytu. Keď k nim prišli záchranári, dievčatká už držali v náručí. A obe sú v poriadku.

"Chytila som mu ruku, už to cítil. Potom jedna kontrakcia, druhá a už sa išlo," poznamenala mamička Henrieta. V tomto okamihu obaja pochopili, že do  nemocnice prísť nestihnú a dvojičky musia priviesť na svet v byte. "Ja som kľačala na chodbe, rozdýchala som si jednu kontrakciu a v druhej sa už narodila," skonštatovala Henrieta. 

Pár minút potom ako prišlo na svet prvé dievčatko, museli odrodiť aj jej setričku. "Narodila sa zabalená komplet zabalená vo vaku. Už som išla trhať vak a  to nešlo roztrhnúť, to bolo také elastické. Som sa len zohla a zubami  som to nahryzla, a potom som to roztrhla," priblížila Henrieta. Pupočníkovú šnúru zaviazali šnúrkami od topánok a prestrihli ho nožnicami, ktoré našli v kuchyni. "Ktoré teda absolútne neboli sterilné," pousmiala sa Henrieta.

Obe dievčatká priviedli na svet rekordne rýchlo. V priebehu 20 minút. "Pôrod dvojičiek mimo nemocnice som za 36 rokov zažil prvýkrát," reagoval MUDr. Jozef Ďurčenka, primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia bojnickej nemocnice. "Hrali sme ich, zabalených v uteráku, do toho nám do bytu nabehlo 8 záchranárov, chudáci, už ani nemali čo riešiť," doplnila Henrieta. 

Lekári neverili vlastným očiam. V poriadku sú nielen detičky, ale aj ich mamička. Milo ich prekvapil aj prístup otecka. "To je až neuveriteľné, neodpadol, zachoval chladnú hlavu, klobúk dole pred tým manželom," poznamenal Ďurčenka. "Obrovský zážitok to bol pre nás, ja by som si to normálne aj zopakovala," priznala Henrieta. 

Celý rozhovor s rodičmi nájdete tu: 

Zdroj: TV JOJ, Noviniy.sk

Ďalšie správy