Video: V Prievidzi na námestí mala pohlavný styk mladá dvojica. Dievčina mala iba 12 rokov

19.11.2020
Video: V Prievidzi na námestí mala pohlavný styk mladá dvojica. Dievčina mala iba 12 rokov

Prievidzskí  mestskí policajti zasahovali v noci v centre mesta. Priamo na námestí,  na pódiu a navyše pod kamerou mala pohlavný styk mladá dvojica. Keď  policajti prišli na miesto, zistili, že dievčina má iba 12 rokov.

Operátor mestskej polície spozoroval mladú dvojicu na pódiu o desiatej večer. "Bola zistená na kamere, na Námestí slobody, podozrivá aktivita dvoch mladých ľudí," informuje mestský policajt z Prievidze Vít Zajac. Policajtom bolo  okamžite jasné, že dvojica má priamo na námestí, dokonca na pódiu  pohlavný styk. Okamžite zakročili.

"Ukázalo sa, že jedna z týchto osôb je maloletá len 12-ročná  dievčina. Jej partner priznal, že pred príchodom hliadky sa venovali  sexu," dodal mestský policajt Zajac. Dvojica sa ku  všetkému priznala. Mestskí policajti s nimi prišli do kontaktu už pred  piatimi dňami. "Vtedy mladík tvrdil, že sa jedná o jeho  priateľku a keď bol hliadkou poučený, že dievčina má 12-rokov, tak sa na  oko vystrašil a povedal, že tým pádom nechce s ňou mať nič spoločné," hovorí Zajac. Urobil však presný opak. Napriek tomu, že vedel, koľko má dievča rokov, mal s ňou pohlavný styk.

"O pedofílii možno hovoriť vtedy, pokiaľ to dieťa ešte  nevykazuje nejaké sekundárne pohlavné znaky a v tomto prípade, teda o  pedofíliu nešlo," tvrdí psychiatrička Darina Hrabovská. 



"S takýmto konaním sme sa ešte nestretli, je to správanie za hlbokou hranou zákona," tvrdí hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. "Vyšetrovateľ  krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne začal trestné  stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu sexuálneho zneužívania," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Muž je momentálne v policajnej cele a bude spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. "Pokiaľ sa takýto čin alebo skutok stane v čase krízovej situácie, tak je tu trestná sadzba odňatia slobody 15-25 rokov," hovorí právnik Róbert Pietrik. 

Viac v reportáži


Zdroj: noviny.sk


Ďalšie správy