Video: Zdvihnuté obrubníky v Prievidzi majú pomôcť nevidiacim

27.5.2022
Video: Zdvihnuté obrubníky v Prievidzi majú pomôcť nevidiacim

Pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) zabezpečili  úpravu obrubníkov na Ulici M. Hodžu. Zdvihnutie obrubníkov má  predovšetkým pomôcť nevidiacemu obyvateľovi, ktorý v tejto lokalite  býva. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Úpravy, ktoré predstavujú pomoc nevidiacim obyvateľom, zabezpečili TSMPD aj v ďalších častiach mesta. "Pri  opravách chodníkov na uliciach M. Mišíka, Dlhej a Baníckej ulici pred  časom doplnili umelé vodiace línie formou aplikácie studených plastov," konkretizoval Ďureje.

Podobné zásahy do chodníkov pre peších samospráva podľa neho realizuje  na vytvorenie prirodzenej vodiacej línie pre nevidiacich, ktorí sa  lepšie dokážu orientovať v priestore.

Debarierizačné prvky pribudli aj na chodníkoch na uliciach M. Rázusa a  E. M. Šoltésovej vo vnútrobloku. Na Ulici P. J. Šafárika zabezpečila  radnica bezbariérovú úpravu chodníkov a osadila varovný pás z betónovej  dlažby.

"Mesto chce v tomto roku v úpravách chodníkov pokračovať na viacerých  miestach. Medzi plánovanými prácami je aj úprava na Bojnickej ceste a  mieste na priechode pre chodcov v križovatke ulíc M. R. Štefánika a  Svätoplukova ulica. Práce bude realizovať spoločnosť TSMPD," dodal Ďureje.

Ďalšie správy