Výstavbu novej cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami oficiálne dokončili

26.9.2021
Výstavbu novej cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami oficiálne dokončili
cyklotrasa

V rámci projektu samospráva podľa neho zabezpečila vybudovanie 3666,4  metra cyklistických chodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a  peších.

Prievidzská samospráva oficiálne ukončila v týchto dňoch výstavbu  cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. Cyklistické chodníky majú dĺžku  viac ako 3,6 kilometra, súčasťou projektu je i doplnková  infraštruktúra. Investíciu financovalo mesto z Integrovaného  regionálneho operačného programu a vlastných zdrojov.

"Predmetom projektu bolo vybudovanie cyklotrasy na katastrálnych  územiach miest Prievidza a Bojnice, ktorá má slúžiť najmä na prepravu do  zamestnaní a významných miest občianskej infraštruktúry medzi týmito  mestami," pripomenul hovorca mesta Michal Ďureje.

V rámci projektu samospráva podľa neho zabezpečila vybudovanie 3666,4  metra cyklistických chodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a  peších a výstavbu štyroch prvkov doplnkovej cyklistickej infraštruktúry –  odpočívadiel – vrátane cyklostojanov a oddychových priestorov.  "Hlavným cieľom projektu bolo zvýšenie podielu cyklistickej dopravy na  celkovom počte prepravených osôb a celkovej atraktivity cyklistickej a  nemotorovej prepravy v mestách Prievidza, Bojnice a v blízkom regióne," skonštatoval.

Výsledkom investície má byť podľa mesta zlepšená prepojenosť k miestam  občianskej infraštruktúry a uzlom hospodárskeho významu, zvýšený podiel  cyklistickej prepravy na celkovom počte prepravených osôb, ako i  prepojenie na terminály verejnej osobnej dopravy.

S výstavbou cyklotrasy začal dodávateľ v marci minulého roka. Na  realizáciu investície získala samospráva nenávratný finančný príspevok  vo výške 1.353.677,06 eura.

Ďalšie správy