Zjednosmernenie miestnych komunikácií – Ulica M. Gorkého a Ulica energetikov v Prievidzi

1.2.2023
Zjednosmernenie miestnych komunikácií – Ulica M. Gorkého a Ulica energetikov v Prievidzi

Samospráva po dôkladnej analýze pristúpila k rozhodnutiu zjednosmerniť dve miestne komunikácie na sídlisku Kopanice – Ulicu M. Gorkého a Ulicu energetikov. Svojimi šírkovými parametrami čiastočne vyhovujú obojsmernej premávke, avšak množstvo vozidiel, ktoré parkujú mimo parkovacích miest, znemožňuje plynulý a bezpečný prejazd vozidiel v oboch smeroch.

Ulica energetikov bude zjednosmernená v smere od Ulice K. Novackého k Ceste Vl. Clementisa. Z dôvodu zabezpečenia dopravnej obsluhy školy na Ulici energetikov a parkoviska pre potraviny bude umožnená obojsmerná premávka na začiatku a na konci ulice. Ulica energetikov bude jednosmerná od križovatky s Mojmírovou ulicou po križovatku s komunikáciou vedúcou k ZŠ na Ulici energetikov.

Ulica M. Gorkého bude zjednosmernená v smere napojenia od Cesty Vl. Clementisa po Ulicu K. Novackého.  Vzhľadom na umiestnenie parkoviska v blízkosti napojenia na Ulicu K. Novackého a potreby zásobovania potravín a ďalších prevádzok bude ponechaná obojsmerná premávka v tomto úseku ulice. To znamená, že jednosmerná premávka bude od križovatky ulíc Ulica M. Gorkého a Cesta Vl. Clementisa po napojenie zásobovania potravín.

„Zjednosmernenie ulíc prinesie výrazne vyššiu mieru bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v oblasti, zabezpečí lepší výjazd z parkovísk a umožní lepšiu organizáciu statickej dopravy,“ upresnil prínosy zjednosmernenia daných miestnych komunikácii zástupca primátorky Michal Dobiaš.

Predpokladaný termín reorganizácie dopravy na daných úsekoch je v prípade vhodných poveternostných podmienok 3. apríla 2023.

Ďalšie správy