Zomrel bývalý riaditeľ bojnickej zoo Pavel Mihálik CSc., ktorý viedol zoo sedemnásť rokov

21.7.2021
Zomrel bývalý riaditeľ bojnickej zoo Pavel Mihálik CSc., ktorý viedol zoo sedemnásť rokov
Bojnice

Vo veku 82 rokov zomrel riaditeľ obľúbenej bojnickej zoo Ing.  Pavel Mihálik CSc.. Neuveriteľných sedemnásť rokov sa staral o jednu z  najobľúbenejších zoo na Slovensku. Informuje o tom ZOO Bojnice na  sociálnej sieti.

Mihálik nastúpil do funkcie riaditeľa ZOO Bojnice už v roku 1971.  Počas svojho obdobia do zoo priniesol mnoho štandardov, ktoré prilákali  návštevníkov. Ako uviedla bojnicka zoo na svojej sociálnej sieti,  Mihálik do nej “priniesol množstvo nových a moderných  štandardov, ktoré zostali v praxi zaužívané dodnes. Jeho prioritnou  ambíciou bolo pestovanie lásky k prírode a jej ochrane.”

“Po svojom nástupe spracoval projekt na renovácie  chovných priestorov a výstavbu nových maštalí pre kopytníky. Zaviedol  systém na nákup, či výmenu zvierat a začiatkom osemdesiatych rokov stál  za otváraním prvého pavilónu slonov,” informovala ZOO Bojnice na sociálnej sieti.

Pozitívne ovplyvnil aj edukačné procesy, “založil veľmi  populárnu zooškolu, ktorá je dodnes vyhľadávanou v rámci všetkých  vekových kategórii. Najmä vďaka tomu si vyslúžil rezortné vyznamenanie  Vzorný pracovník kultúry.”

Zoo Bojnice vyjadrila hlboký zármutok a ocenila všetko, čo Mihálik priniesol do týchto priestorov, “už  nikdy nenavštívi priestory zariadenia, ktoré tak miloval a ktorému  odovzdal obrovský kus svojho života. Za bránami bojnickej zoo ale  zanechal veľmi veľa. Preto v nej zostane už naveky a my na neho budeme s  úctou a rešpektom spomínať,” píše sa na ich sociálnej sieti.

Ďalšie správy