Zoo Bojnice uspala jedného z medveďov, bol v zlom zdravotnom stave

21.6.2023
Zoo Bojnice uspala jedného z medveďov, bol v zlom zdravotnom stave
Bojnice

Národná zoologická záhrada Bojnice v stredu pristúpila k uspatiu jedného  z tamojších medveďov hnedých. Dôvodom bol jeho zhoršujúci sa zdravotný  stav, ktorý nemohli odborníci riešiť. Zoo o tom informovala na svojej  stránke na sociálnej sieti.

Ervín do rehabilitačnej stanice v bojnickej zoo prišiel ako ročné mláďa v roku 2002. "Patril  medzi obľúbencov návštevníkov a bol jednou z ikon našej zoo. Jeho  veľkosť a tmavá farba umožňovala očami návštevníkov jeho jasnú  identifikáciu, bol totiž neprehliadnuteľný," uviedla zoo.

Medveď Ervín sa podľa nej postupom času však vo výbehu objavoval čoraz  menej, mohli za to zdravotné komplikácie, ktoré súviseli s jeho vyšším  vekom, ale najmä zhoršujúca sa artróza bedrového kĺbu. "Vyšetrenia a odborné konzultácie ukázali, že operácia nie je možná a podávanie liekov v tomto štádiu už nepomáhalo," priblížila zoo. Ervín mal podľa nej dlhodobo bolesti, hoci bol pod  neustálym dohľadom a kontrolou veterinára, zoo sa preto rozhodla  pristúpiť k jeho uspatiu.

Ďalšie správy