Futsalový turnaj – Memoriál Štefana Gürtlera

Šport
Športová hala Prievidza
8.12.2018 - 08:00

 „Týmto memoriálom si chceme pripomenúť, či mladšej generácii predstaviť, niekdajšieho skvelého futbalistu Štefana Gürtlera, ktorý zomrel vo februári 2015. V histórii prievidzského futbalu zanechal hlbokú stopu, pričinil sa aj o výstavbu športovísk v meste,“ prezradil Branislav Bucák, predseda komisie športu, mládeže a voľnočasových aktivít v Prievidzi. Skupiny a finálový deň Minulý rok sa turnaj po prvýkrát odohral počas troch hracích dní. Rovnaký model bude mať aj štvrtý ročník memoriálu. „Model s tromi hracími dňami sa nám osvedčil, účastníkom turnaja sa páčil. Aj preto sme sa rozhodli v ňom pokračovať. Počas prvých dvoch hracích dní budú prebiehať boje v základných skupinách. Tretí deň bude finálový a rozhodne sa na ňom o držiteľovi víťaznej trofeje,“ ozrejmil súťažný model Branislav Bucák.

Základné skupiny A a B sa odohrajú v sobotu 1. decembra od 8. do 14. hodiny, skupiny C a D nasledujúci deň v rovnakom čase. Hrať sa bude systémom každý s každým po 20 minút. Najlepšie dva celky z každej skupiny postúpia na finálový deň memoriálu, ktorý sa odohrá 8. decembra od 8. hodiny vyraďovacím systémom. Víťazné tímy zo štvrťfinále čakajú ešte semifinálové boje a následne zápas o bronz resp. finále. Na finálovom dni sa budú jednotlivé stretnutia hrať 25 minút. Možnosť prihlásenia O účasť na turnaji bol od prvého ročníka solídny záujem zo strany hráčov, ktorý dokonca prekračoval kapacitné možnosti memoriálu.

Organizátori veria, že i tentoraz si na memoriáli zmeria sily maximálny počet - 16 tímov. Družstvá, ktoré majú záujem o účasť na 4. ročníku Memoriálu Štefana Gürtlera, sa môžu prihlásiť do 12. novembra u predsedu organizačného výboru Branislava Bucáka v prievidzskej športovej hale. Žrebovanie turnaja sa uskutoční 22. novembra o 18. hodine za účasti zástupcov prihlásených družstiev, rovnako v mestskej športovej hale. Kto bol Štefan Gürtler? Štefan Gürtler sa narodil 5. októbra 1923 v Prievidzi. Bol výborným futbalistom, svojho času sa o neho zaujímal aj Juventus Turín. Úspešnú športovú činnosť zavŕšil pôsobením v ŠK Bratislava. Jeho kariéru pribrzdil v novembri 1947 nešetrný zákrok obrancu CDKA Moskva Čistochvalova, po ktorom pravého krídelníka, ktorý vynikal rýchlosťou a presnými technickými centrami, vyniesli na nosidlách z trávnika na Tehelnom poli. Štefan Gürtler sa zaslúžil aj o výstavbu športovej haly, zimného štadióna a ostatných športovísk v Prievidzi. Zomrel 24. februára 2015 na následky chrípkového ochorenia.

Odporúčané akcie