Pendler Michal Šimora z Prievidze, ktorého premiér očiernil, že na Slovensko z Rakúska priniesol koronavírus, tvrdí, že mu osobne volal premiér Matovič a prisľúbil mu verejné ospravedlnenie

22.4.2020
Pendler Michal Šimora z Prievidze, ktorého premiér očiernil, že na Slovensko z Rakúska priniesol koronavírus, tvrdí, že mu osobne volal premiér Matovič a prisľúbil mu verejné ospravedlnenie
koronavírus

Premiér Matovič na utorkovej tlačovke vyhlásil, že pendler z  Prievidze nakazil ďalších 6 ľudí na Slovensku a nákazu zrejme doniesol z  Rakúska, kde pracuje ako poštár.

 Premiér Matovič na utorkovej tlačovke vyhlásil: „Zo  včerajšieho dňa, keď si tam pozriete testovaných, tak je tam celkom  zaujímavá skupina z Prievidze. Jeden pán, ktorý je z Prievidze, býva, má  trvalý pobyt v Prievidzi, má prechodný pobyt v Bratislave, kam chodí na  týždňovky. Tu má byt a každý deň dochádza do Rakúska robiť poštára.  Tento pán medzičasom prišiel do Prievidze a nakazil ďalších šiestich  ľudí. Je to presne, práve otázka pendlerov, lebo tento pán, alebo tomuto  jeho povolaniu sa hovorí pendler, čiže človek, ktorý býva na Slovensku,  dochádza do Rakúska, zrejme tam to od niekoho chytil, doniesol tú  chorobu nielen do Bratislavy, kde teda býval, ale doniesol ju hlavne do  Prievidze, do srdca Slovenska a zrazu tam máme 6 ľudí pozitívne  testovaných a môžeme tŕpnuť, že koľko ďalších ľudí z toho môže byť  nakazených.“ 

 K celej situácii sa však vyjadril aj samotný pendler Michal, ktorý tvrdí, že všetko je inak a Matovič teda klame:

 „Som pendler z Prievidze – poštár z Rakúska s prechodným  pobytom v Bratislave. Človek, o ktorom dnes rozprával premiér Matovič na  tlačovej konferencii ako o pendlerovi, ktorý priniesol Covid-19 z  Rakúska a nakazil tu ďalších 6 ľudí. Čo je absolútny nezmysel a možem to  jednoducho dokázať. Nakazil som sa od svojej svokry. Rovnako ako moja  manželka, dcéra a svokor. Moja svokra pracuje v NsP Prievidza so sídlom v  Bojniciach,“ šokuje pendler Michal, ktorý spomína pacienta NsP Prievidza, ktorému bol zistený Covid-19 po prevoze do Martina.

 

„Dňa 12.3.2020 som poslednýkrát prišiel poobede z práce z  Rakúska do Bratislavy. Od 12.3 do 14.4 som bol ako zodpovedný občan,  ktorý rešpektuje rozhodnutia ÚVZ, Vlády SR a Krízového štábu kvôli  situácii na hraniciach a hlavne bezpečnosti svojej rodiny na Slovensku.  Kedže sa opatrenia na hraniciach uvoľnili, vyzýval ma zamestnávateľ, aby  som nastúpil do práce. Najdôležitejšie na tom je ale to, že môj  posledný kontakt so svokrovcami bol 11.04. a ja som vycestoval za prácou  až 14.4. Čiže je nemožné aby nákaza bola prenášaná mnou a pôvodom z  Rakúska. Späť som sa vrátil až na telefonát svokry, ktorá mi oznámila,  že bola pozitívne testovaná, ako aj ďalšie kolegyne v NsP Bojnice a  budem kontaktovaný aby som podstúpil test aj s manželkou a deťmi,“ napísal pendler, ktorý bol napokon s rodinou pozitívne testovaný.

Pendler  Michal Šimora, ktorého premiér očiernil, že na Slovensko z Rakúska  priniesol koronavírus, tvrdí, že mu osobne volal premiér Matovič a prisľúbil mu, že sa mu na tlačovke verejne ospravedlní. Šimora preto o ich spore nechce ďalej hovoriť.

Aktualizácia: Igor Matovič na Facebooku napísal, že sa ospravedlnil pendlerovi z Prievidze, o ktorom tvrdil, že na Slovensko priniesol koronavírus a nakazil ďalších šesť ľudí. „Ospravedlnenie prijal,“ uviedol premiér.


Ďalšie správy