Pre nedostatok vakcín neotvoria počas víkendu veľkokapacitné vakcinačné centrum v Prievidzi

22.4.2021
Pre nedostatok vakcín neotvoria počas víkendu veľkokapacitné vakcinačné centrum v Prievidzi
koronavírus očkovanie veľkokapacitné vakcinačné centrum v Prievidzi

Obmedzenie dodávok vakcín pocítil kraj už v minulom týždni, pre ten nasledujúci je situácia ešte horšia.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) neotvorí počas víkendu (24. – 25. 4.)  veľkokapacitné vakcinačné centrum na zimnom štadióne v Prievidzi, na  trenčianskom výstavisku Expo Center sa bude očkovať iba v nedeľu (25.  4.). Dôvodom je nedostatok vakcín proti ochoreniu COVID-19.

Ako informovala vedúca odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci na Úrade  TSK Elena Štefíková, obmedzenie dodávok vakcín pocítil kraj už v minulom  týždni, pre ten nasledujúci je situácia ešte horšia.

„Na aktuálny týždeň bolo pre Trenčiansky kraj alokovaných len 1811  dávok vakcín AstraZeneca, následne po komunikácii nám sľúbili maximálne  2800, a to aj na preočkovanie tých ľudí, ktorí už prvú dávku dostali,“ priblížila Štefíková.

Nízky počet vakcín podľa nej kraju neumožňuje otvoriť vakcinačné centrum  v Prievidzi ani oba očkovacie dni na trenčianskom výstavisku, kde sa  budú ľudia očkovať len počas nedele vrátane tých, ktorí boli na  očkovanie prihlásení do Prievidze. Termín na preočkovanie do Trenčína  dostalo v nedeľu približne 860 ľudí, zvyšných asi 1140 bude zaočkovaných  prvou dávkou.

„Trenčiansky samosprávny kraj bude vyvíjať maximálne úsilie, aby  získal na najbližší víkend viac vakcín a  bolo možné opäť otvoriť  centrum v Prievidzi a zabezpečiť tak očkovanie aj obyvateľov hornej  Nitry. Občania sa môžu aj naďalej prihlasovať na očkovanie do čakárne,“ uviedla hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Ďalšie správy