Spoznávajte a počúvajte hudbu z nášho regiónu a pozvite interpretov "na kávu"

14.1.2022
Spoznávajte a počúvajte hudbu z nášho regiónu a pozvite interpretov "na kávu"
Prievidza Music Spotify

Pred Vianocami som v rámci podpory lokálnych interpretov propagoval nové albumy Fairy Tale a Jany Krištof Lehotskej. Spomínal som, že v čase, keď kapely a speváci nemôžu vystupovať pred publikom, je kúpa ich albumu na CD alebo LP platni jednou z mála možností, ako ich podporiť a prispieť na ich tvorbu a nahrávanie ďalších piesní. Druhou možnosťou, ako ich popri počúvaní a objavovaní ich tvorby podporiť, je aj počúvanie prostredníctvom streamovacích služieb ako Spotify. Tam sú síce poplatky pre interpretov skôr symbolické, na zarobené 1 € pre interpreta si pieseň musíte vypočuť približne 300 krát.  No ak sa playlisty spopularizujú a budú sa formou rádia počúvať vo vašich prehrávačoch, prípadne ako zvuková kulisa v prevádzkach, aspoň „na kávu“ ich môžete takto symbolicky pozvať.

Playlisty som rozdelil na  viacero, aby medzi neboli príliš veľké žánrové skoky pri počúvaní formou rádia alebo náhodného výberu. Zaradil som tam aj skladby skupín a interpretov, ktorí už v Prievidzi nežijú, no pochádzajú odtiaľto a vyšli z našej scény.

V playliste Prievidza Music sa objavujú:

Fairy Tale, Nany Hudák & SHZ, Kreins, Jana Krištof Lehotská, René Lacko & Down Town, Babokalyps, Barbora Piešová, Lenka Piešová, Chill On The Sun, Bufet, Felix, WTPT (Wotepity), Tomáš Gregor, Dizydent, Dissmatik, Zabudnutí, Adam Kršiak, Laura, Aprílové počasie, Dhanyavad, Janko Kulich & Kolegium, Talkshow, Andreas Imrich, Maple Days, Valentína Vlková & Meowlau x Val, Zuzana Kráľová, Kráľová & Kompas, B3, Stano Granec a Frendi, bedña, Radka Križanová .


V playliste Prievidza Rock nájdete skupiny:

Stercore, Performed, Mofokiller, Marturos, Embolism, Typhoid, Ground Zero, Diftery, Jediná možnosť, Inner Scream, Gilotína.


V playliste Prievidza/Handlová Hip Hop nájdete interpretov:

Moja Reč, Supa, Delik, Zmetok Drama, DJ Damian Custom, Lyrik H, AD, Zlokot, Modré Hory.

Ak ste sa v našich playlistoch nenašli, tvoríte hudbu a máte nahrávky na Spotify, napíšte na mail peter.cagan@gmail.com. Rovnako – ak vydáte novinky, ktoré sme do playlistov nezaradili, ozvite sa.


Poznámka:

V týchto vložených oknách s playlistami sa nachádza iba prvých 100 skladieb z každého zoznamu. Pri vypočutie kompletných playlistov si nainštalujte službu Spotify na vašich telefónoch alebo počítačoch. Tieto playlisty sa síce snažia mapovať kompletnú scénu z nášho regiónu, no pokojne si môžete playlisty zostaviť, zoradiť alebo upraviť podľa vášho vkusu a toto brať iba ako inšpiráciu.

Peter Cagáň


Ďalšie správy