Veľkokapacitné očkovacie centrum v Prievidzi: Cez víkend zaočkovali 1920 ľudí

19.4.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrum v Prievidzi: Cez víkend zaočkovali 1920 ľudí
koronavírus očkovanie Veľkokapacitné očkovacie centrum v Prievidzi

Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľajú na tom, aby bolo očkovanie rýchle,  profesionálne a bezpečné, povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Vakcínu proti ochoreniu COVID-19 dostalo vo veľkokapacitnom očkovacom  centre (VKOC) v Prievidzi počas jeho prvých dní fungovania uplynulý  víkend 1920 záujemcov. Očkovanie pokračovalo i na trenčianskom  výstavisku, kde počas jedného dňa podali zdravotníci vakcínu viac ako  2200 ľuďom. Informoval o tom v pondelok Matej Plánek z oddelenia  komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho  kraja (TSK).

Vo VKOC na trenčianskom výstavisku sa podarilo v sobotu (17. 4.)  zaočkovať vakcínou od spoločnosti AstraZeneca 2209 ľudí a na zimnom  štadióne v Prievidzi 970 ľudí. V nedeľu (18. 4.) pokračovalo očkovanie  len v prievidzskom VKOC a vakcínu tam počas tohto dňa dostalo 950  záujemcov. "Spolu sa nám podarilo počas minulého víkendu v dvoch VKOC  zaočkovať 4129 ľudí, čo je aktuálne rekordný počet za jeden víkend.  Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľajú na tom, aby bolo očkovanie rýchle,  profesionálne a bezpečné," povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

VKOC v priestoroch zimného štadióna je v poradí druhým svojho druhu,  ktoré zriadil TSK v spolupráci s mestom Prievidza a Nemocnicou s  poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. Fungovať začalo v sobotu.  V areáli sa nachádza desať kójí, počas pilotného víkendu mali ľudia k  dispozícii polovicu.

Očkovanie vo VKOC v Trenčíne a Prievidzi zabezpečuje zdravotnícky  personál kraja, považskobystrická a bojnická nemocnica, lekári a sestry,  krajské stredné školy, dobrovoľníci zo Strednej zdravotníckej školy v  Trenčíne a Fakulta zdravotníctva Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v  Trenčíne, Ozbrojené sily SR, Slovenský Červený kríž, EXPO Center Trenčín  a mesto Prievidza.

Ďalšie správy