Koronavírus Covid-19: Aktuálne informácie z mesta Prievidza - 1.4.2020

1.4.2020
Koronavírus Covid-19: Aktuálne informácie z mesta Prievidza - 1.4.2020
koronavírus

Covid -19🦠: Aktuálne informácie z Prievidze. /Utorok 31.marec.⚠️

 ❇️ Informácia k úhradám v materských školách počas mimoriadnej situácie:  Rodič dieťaťa nemusí uhradiť poplatok za mesiac apríl a následne aj za  ďalšie mesiace počas ktorých budú materské školy zatvorené. Uvedené  platí aj pri úhrade stravného v školských jedálňach materských škôl.  

viac informácií TU:

V súlade so znením školského zákona rodič alebo zákonný zástupca  dieťaťa navštevujúce materskú školu príspevok v MŠ škole neuhrádza, ak  je dochádzka dieťaťa do MŠ prerušená na viac ako 30 po sebe  nasledujúcich kalendárnych dní. Z uvedeného vyplýva, že marcové platby  budú akceptované v plnej výške, s tým, že sa od 16.3. 2020 zohľadní 30  dňová neprítomnosť dieťaťa do 16.4. 2020 a následne až do ukončenia  prerušenia prevádzky škôl a školských zariadení.

Rodič dieťa teda nemusí uhradiť poplatok za mesiac apríl a následne aj za ďalšie mesiace počas ktorých budú materské školy zatvorené. Uvedené platí aj pri úhrade stravného v školských jedálňach materských škôl.

 ❇️ Distribúcia rúšok ohrozeným skupinám obyvateľov: V týchto dňoch sa ukončuje bezplatná distribúcia  rúšok pre obyvateľov mesta Prievidza nad 70 rokov (približne 5 500  kusov), v najbližšom období, predpokladáme, že až budúci týždeň, sa  spustí bezplatná distribúcia rúšok aj pre obyvateľov vo veku 60 – 70  rokov (približne 7 400 kusov). Všetky rúška určené pre obyvateľov sú  bavlnené a vhodné na opakované použitie. Distribúciu zabezpečovali  zamestnanci MsÚ Prievidza, ich rodinní príslušníci a hlavne  dobrovoľníci. Veľké ĎAKUJEME. Viac informácií: https://bit.ly/2Uuo1Tq 

 ❇️ Zberňa odpadov otvorená: Počnúc dňom 30.marec je obyvateľom mesta  Prievidza k dispozícii Zberňa odpadov Prievidza, Garážová 1, v  schválených prevádzkových hodinách. Musia byť dodržané sprísnené  hygienické podmienky.

Od pondelka 30. marca 2020 je opäť otvorená Zberňa odpadov Prievidza - tzv. zberný dvor. 

Od 30. marca je obyvateľom mesta Prievidza k dispozícii Zberňa odpadov Prievidza, na Garážovej ulici 1.

Zberňa odpadov je otvorená v obvyklých prevádzkových hodinách, teda v  pondelok - piatok od 8:00 do 16:00, a v soboty od 8:00 do 13:00.

Prevádzka funguje za nasledovných hygienických podmienok:
1. občania vstupujúci do areálu musia mať povinne prekryté horné dýchacie cesty (rúškami, šálom, šatkou ap.)
2. občania musia mať rukavice
3. vstup do zberne je regulovaný, max. 2 občania súčasne
4. prednostný vstup od 9:00 do 12:00 pre obyvateľov nad 65 rokov. 

 ❇️ Špeciálne ĎAKUJEME dobrovoľníkom: V týchto dňoch sa pripravujú práce  spojené s rekonštrukciou Materskej školy na Ul. M. Mišíka. Sťahuje sa  inventár, balia rôzne veci. Pri pomocných prácach pomáhajú aj ľudia z  programu Prievidza pomáha. 

 ❇️ Spoločnosť SAD Prievidza priebežne zabezpečuje dezinfekciu autobusov.  Podľa slov vedenia spoločnosti,  je na tento účel vyhradený tím  zamestnancov spoločnosti.

 ❇️ Staňte sa dobrovoľníkom: Ak sa rozhodnete pomôcť v tejto náročnej  situácii a chcete doplniť rady dobrovoľníkom, neváhajte vyplniť  formulár: https://bit.ly/2UQLyg5

Ďalšie správy